tisdag 30 juni 2009

Manliga härskartekniker

Gudrun Schyman, Tiina Rosenberg och deras likar brukar ju tala om manliga härskartekniker.

Är det den svenska översättningen av engelskans "survival of the fittest"?

"Cross over"-måltid

Jag har alltid tyckt att "cross over"-köket låter spännande och tilltalande. Liksom nytt och fräscht. Det är mat som ligger i tiden. Därför valde jag idag att inmundiga en riktig "cross over"-middag.

Med flinka fingrar kryssar jag mellan färskpotatis och matjessill. I ena sekunden mumsar jag på gräddfil och gräslök, bara för att i nästa ögonblick kasta mig över en knäckemacka med Västerbottenost. Blott ett ögonblink senare kanske jag läppjar på en iskall folköl. Maten förtärs i högt tempo och utan någon utstakad plan. Slumpen får avgöra vad som blir min nästa tugga.

Men det är inga som helst konstigheter, det är bara en "cross over"-måltid i all enkelhet. En helhetsupplevelse!

Vädret underlåter sig att bjuda på någon slags mulenhet.

Men jag kan banne mig ge tillbaka med samma mynt.
Kavaj, J.Crew. Jeans, J.Lindeberg. Flätat skärp, Saddler. Seglarskor, JP. Sidennäsduk, Matinique. Kashmirtröja, H&M. Skjorta, Thomas Pink. Slips, Atlas Design.

måndag 29 juni 2009

I dag färdas jag till jobbet medelst hoppsasteg

Jeans, Diesel. Kabelstickad tröja, Polo Ralph Lauren. Skärp, InWear. Tygskor, Romika. Pikétröja, H&M.

söndag 28 juni 2009

"Sommar och sol, vi har kort tajt..."

...byxa.
Shorts, Åhléns. Skärp, ärvt. Pikétröja, H&M. Seglarskor, Prada Sport. Kabelstickad tröja, Polo Ralph Lauren.

lördag 27 juni 2009

Today's Outing - WWII Artillery Battery

Dagens utflykt blev till beredskapsmuseet i Helsingborg. Batteriet byggdes under andra världskriget för att skydda från ett eventuellt anfall av tysken.






Dagens ställ - Skir och fager som en dröm

Mardröm, må så vara.
"Button down"-skjorta, Boomerang. Ofodrad bomullskavaj, J.Crew. Tygskor, Romika. Bomullsbyxor, Polo Ralph Lauren. Bomullsnäsduk, ärvd. Flätat skärp, lånat.

fredag 26 juni 2009

An evening walk along the beach

Alexander Bard är en sanningsägare! Eller?

Nyhetsmorgon på TV4. Programledarna ringer upp Alexander Bard för att få en kommentar om Michael Jacksons död. Bard spiller inte en sekund, utan börjar orera om att Jackson var en ganska obetydlig artist. En perifer figur i musikhistorien. Det dras paralleller till Anna Nicole Smith. Slutsatsen är att Michael Jackson var en mediaprodukt. Mycket lite talang, men en monumental marknadsföringsframgång.

Är det bara jag som finner Alexanders framtoning vara komisk? Han är trotsig som en hel drös med pubertala tonåringar. Alexander äger ensamrätt till sanningen och är inte sen att predika den för omvärlden. Den mannen tänker bara viktiga tankar och tar bara stora ord i sin mun. Alexander är sannerligen en frisk fläkt i sveriges likriktade och snälla medibrus.

Men jag kan inte låta bli att tänka: Skulle inte herr Bards åsikter få lite mer stuns och trovärdighet om han själv hade någon slags täckning för dem i sin egna karriär? Bara en tanke.

Preppy?

Nej, jag kallar det propert.
Ofodrad bomullskavaj, Polo Ralph Lauren. Shorts i bäckebölja, Gant. Flätat skärp, Gant. Tenniströja, H&M. Seglarskor, JP.

torsdag 25 juni 2009

Crossing the line

Jag har precis tittat på den brittiska dokumentären "Crossing the line" på SVT1. Den handlar om några amerikanska soldater som deserterade till Nordkorea under Koreakriget. En fantastiskt spännande, tillika osannolik, historia. Om ni råkade missa programmet idag, så går det i repris på lördag 27/6 kl. 11:00.

Se så, skynda er att programmera VHS-bandarna!

Tom plånbok i slutet av månaden

Igår satt jag i godan ro på lokala kondiset, med en kopp bryggkaffe och en dammsugare, när jag råkade snappa upp en konversation mellan två flicksnärtor. Deras stämmor var nasala och klingade mycket skarpt genom det annars så avkopplande sorlet. Blott deras röster var alltså skäl nog att få nervösa svettningar.

Men det mest häpnadsväckande visade sig ändå vara deras samtalsämne. De beklagade sig vitt och brett över att inte ha några pengar kvar så här i slutet av månaden. Det var ingen hejd på gnällandet. De hade KNAPPT ens tillräckligt i sina portmonnäer, att betala fikat för. Det skulle bli SÅÅÅ skönt när lönen kom, stånkade de mellan latte-klunkarna.

Är det inte häpnadsväckande hur lata, bortskämda och gnälliga dagens ungdomar är? Jag menar, stan är ju fullproppad av bankomater. Det tar max en minut att ta omvägen förbi en sådan. Men nej, allt skall serveras på silverfat. Jag säger bara, vilken DJÄVLA lathet. FY! FAN!

Och förresten, vem får sin lön som kontanter i näven i dagens samhälle? Konstigt tycker jag.

The beauty of Sweden - Lavender

En häck av lavendel visar vägen mot vattnet i Arild, Skåne.

...why for the love of good, are those shorts, so short?

Loafers, Gucci. Tjejcardigan av akrylgetens allra finaste underhår, från Ellos-katalogen. Tröja, ärvd 80-tals Christian Dior. Shorts, Helmut Lang. Solglasögon, Versace.

onsdag 24 juni 2009

Dagens ställ - Grek eller finländare?

Nej, bara fashionista.
Jeans, Crocker. Skjorta, Christian Dior. Kashmirtröja, Ralph Lauren Purple Label. Skärp, Hermès. Loafers, Prada. Klocka, Omega Seamaster (60-tal).

tisdag 23 juni 2009

The beauty of Sweden - Kullen's lighthouse

Kullens fyr, med utsikt över Mölle och ett vidsträckt Öresund.

Porsche 356

Porsche 356 tillverkades mellan åren 1948 och 1965. Bilen kom att bli startskottet för framgångssagan Porsche. Bilens konstruktion baserades till stor del på befintlig teknik från Volkswagen, men 356 var ändå en riktig sportbil. Den starka fyrcylindriga boxermotorn monterades längst bak i bilen, bakom bakaxeln. Den något udda layouten, hämtad från VW-bubblan, återkommer än idag i 911-serien.
Porsche 356 är såklart en självklar klassiker i sportbilshistorien. Därmed har den också synts oräkneliga gånger i tv, film och media, vare sig det är på den klassiska bilden med James Dean, med tvättsvampen i högsta hugg, eller i tv-serien Beverly Hills, med karaktären Dylan bakom ratten.
Porsche 356 uppdaterades flera gånger under sin relativt långa tid i produktion. Utvecklingen hinner trots allt gå en bra bit framåt, både konstruktionsmässigt och designmässigt, under två årtionden. Det finns därför ett flertal olika karosser och utföranden av bilen, varav några var ämnade för ren banracing.

Will Ferrell

Ja, vad skall jag säga? Jag gillar Will Ferrrell. Här är några oförglömliga klipp från hans filmer.





Dagens ställ - Properly preppy

Kavaj, Polo Ralph Lauren. Chinos, Cottonfield. Loafers, Gucci. Skärp, Saddler. Slips, Brooks Brothers. Skjorta, Paul&Friends.

måndag 22 juni 2009

Det här är inte fashion

Det är bara ren fason.
Shorts i bäckebölja, Gant. Skärp, Gant. Sidennäsduk, Atlas design. Seglarskor, Timberland. Skjorta, Filippa K. Kavaj, H&M.

söndag 21 juni 2009

Dagens ställ - Sömnig söndag

Tröja i alpackaull, Polo Ralph Lauren. Shorts, Åhléns. Seglarskor, Timberland. Skärp, ärvt.

lördag 20 juni 2009

En strömmingsmacka i all enkelhet

Knäckebröd, bregott, stekt strömming och gräslök i en synnerligen sällsam förening. Strupen fuktas med en kall folköl. Immigt kall! Frågor på det?

Midsommardagen har vilopuls

Det enda som uträttas en trött midsommardag är en promenad ner till hamnen. Där sitter man på piren och vispar med tårna i det kalla vattnet. Kanske slickar man i sig en glasspinne och ojar sig över gårdagens fantastiska galej.
Linnebyxor, H&M. Tröja, Kappahl. Seglarskor, JP. Kavaj, Cottonfield. Klocka, Omega Seamaster (60-tal).

fredag 19 juni 2009

Glad midsommar önskar jag Sveriges bästa bloggläsare

Hoppas inte det lynniga vädret ställer till det allt för mycket för er. Glad midsommar!

torsdag 18 juni 2009

Midsommar firas in med en sjusärdeles lekfull kavaj

Kavaj, J.Crew. Skjorta, Ralph Lauren Rugby. Skärp, Kappahl. Chinos, Atlant från Dressman. Tygskor, Romika. Virkad slips, Ralph Lauren Purple Label. Pose, halvt på språng med arm i utsökt krökning.

Engineering art

Ingenjörskonst - konsten att göra effektiva, funktionella och enkla konstruktioner - får här en mer bokstavlig betydelse. Det här är formgivning, på gränsen till ren konst.
Växelspakskuliss från en Ferrari 250 TR.

Dagens ställ - Konsten att lägga allt krut på skodon

Kavaj, H&M. Chinos, H&M. Sidennäsduk, ärvd. Skärp, Saddler. Skjorta, Kappahl. Munkskor, John Lobb. Slips, Kappahl.

onsdag 17 juni 2009

Gårdagens U21-fotboll

Fotboll är pur underhållning, ett skådespel. En teaterföreställning där gräset är scenen, de två lagen är skådespelare och manus skrivs i stunden. Vi trånar efter att se snabba överstegsfinter, rafflande frisparkssituationer och publikfriande tv-räddningar. Tuffa nickdueller, domarskandaler och stenhårda tåpajar som får ribban att vibrera i minuter. Allt är sådant vi lärt oss att älska.

Det finns inget annat värde i fotbollen än underhållningsvärdet. Det är fullkomligt ointressant om Cristiano Ronaldo säljs för en miljard kronor. Ingen frisk människa bryr sig om diverse dubiösa fotbollsfruar. Fredrik Ljungbergs frisyr ÄR ointressant, för alla utom frisör-Bobby. Jag betackar mig all den förbannade smörjan. Jag vill se glada grabbar sparka boll. Punkt.

Därför var det mycket uppfriskande att se på Sveriges U21-landskamp mot Vitryssland igår. Spolingarna lyckades bjuda på större underhållning än vad seniorlandslaget mäktat med sedan '94-VM. Fotboll spelades med glädje, och utan konstigheter. Det, mina vänner, lovar gott inför framtiden.

The flamboyant Austrian fashionista Brüno

Jag ser mycket fram emot Brüno-filmen. Den lär vara fylld av pubertal under-bältet-humor. Inga konstigheter för ett barnsligt sinne som mitt, men desto mer oväntat och uppfriskande att se att GQ hakar på tåget helhjärtat.

Den här koftan behöver jag till hösten

Jag fick nys om den här fina koftan idag. Tänk; fjällen, brasa, kall Hof och en liten Jäger. Allt i goda vänners lag. Ja, tack!
Bild från Matiniques Blue label, hösten 2009.

Dagens ställ - En oansenlig matchning

Pikétröja, Polo Ralph Lauren. Jeans, Crocker. Strumpor, Topeco. Skor, Car Shoe for Prada. Skärp, ärvt. Kashmirtröja, Lyle&Scott.

tisdag 16 juni 2009

Today's outfit - Preppy schoolboy

Or at least a futile attempt thereof.
Krickettröja, Steel. "Button down"-skjorta, Boomerang. Skärp, Gant. Strumpor, Polo Ralph Lauren. Tygskor, Romika. Chinos, Atlant från Dressman. Slips, från MQ.

måndag 15 juni 2009

Dagens ställ - Nya friska tag

Linnebyxor, H&M L.O.G.G.. Kavaj, Yves Saint Laurent. "Button down"-skjorta, Polo Ralph Lauren. Sidennäsduk, från MQ. Loafers, Gucci.

söndag 14 juni 2009

Dagens ställ - Enastående kalas följs ofta av enastående baksmälla

Därför har dagen tillbringats i horisontalläge med bultande huvudvärk, ökentorrt svalj och kallsvettningar av sällan skådat slag.
Morgonrock i siden, ärvd Scherrer. Kudde, Hästens anatomiska med örngott från H&M Home.

lördag 13 juni 2009

Dagens ställ - Jag går på disputationsfest för en nybliven doktor

Nu beger jag mig till Malmö för att gå på flott disputationsfest. Jag tillbringar alltså kvällen med att frottera mig med diverse professorer, doktorer och en allmänt brokig skara av akademiker.
Kostym, Oscar Jocobson. Skjorta, T.M.Lewin. Virkad slips, ärvd. Munkskor, John Lobb (Paris). Sidennäsduk, Matinique. Strumpor, Polo Ralph Lauren (och ja, jag har bytt strumpor sedan tidigare idag).

Outfit of today - Hideous weather demands hideous clothes

But luckily the clouds scattered and the sun came through, which made me dress like this.
Manchesterbyxor, Polo Ralph Lauren. Skjorta, The Shirt Factory. Kavaj, H&M. Bomullsnäsduk, från MQ. Bälte, Riley. Strumpor, Polo Ralph Lauren. Lövare, Gucci. Oljerock, Barbour Beaufort. Tröja, Gant.