tisdag 26 maj 2009

Dagens ställ revisited - CSN är din vän

Jag fick en passning av Jimmy, som driver den utomordentliga bloggen Fashion by CSN. Jag kör min tolkning.Linnebyxor, Ralph Lauren Purple Label. Skärp, Hermès. Loafers, Gucci. Blå piké, Polo Ralph Lauren. Vit piké, Versace Jeans. Sidennäsduk, från MQ. Kavaj, Cottonfield.

8 kommentarer:

 1. Med risk för att vara den här utmärkta bloggens ständiga pessimist...dubbla lager piké är något jag själv har väldigt svårt för. Känns inte begripligt.
  Hermes skall man dofta inte ha på bältet...
  Byxorna är fantastiska(även de du bar tidigare idag). Står precis som en seersucker kavaj högt upp på min önskelista.

  SvaraRadera
 2. hahaha underbart :D kul att du tog dig tid till klädseln!
  /jimmy
  fashionbycsn.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Carl, du är sträng som vanligt. Jag gillar det! Angående dubbla tröjor så måste jag få försvara mig. Jag var "tvungen" att replikera Jimmys inlägg och fiskade fram det som låg närmast färgmässigt ur garderoben. Det råkade bli dubbla pikéer. Jag tycker iofs. att dubbla pikétröjor kan ha sitt berättigande i den ack så uttjatade preppy-looken. Där vill man ibland åt (läs: jag vill åt) känslan av lager-på-lager. Då funkar dubbla tröjor i min mening väl. Men propert? Nej!

  Hermès-skärpet tycker jag själv är helt ok. Inte så stiligt såklart (och verkligen inte prisvärt), men till ledig klädsel så gillar jag det. Det känns som om Hèrmes-skärpet har fått oförtjänt mycket spott och spe i och med att de blivit så vanliga. Lite som Lyle&Scott-tröjor eller gås-jackor. I sig utomordentliga plagg, men så fort de blev för vanliga så blir de inte lika roliga längre. Såna trender och modenycker bekymrar mig mycket lite för.

  Brallorna är såklart mycket bra, men man behöver inte försaka så mycket kvalitetsmässigt om man nöjer sig med Polo-linjens mer välsydda byxor.

  SvaraRadera
 4. Jimmy, jag var ju tvungen att förvalta den passningen.

  SvaraRadera
 5. Du har givetvis rätt gällande både Hermes och Lyle&Scott, kanske också gällande Canada Goose fast jag inte kan se det idag(och troligtvis inte de kommande tio åren heller)
  Beträffande byxorna är ju en liten del som gör de så utsökta att det just är Purple label och inte polon linjen.

  SvaraRadera
 6. Angående Canada Goose är jag bittert medveten om dess status (eller snarare avsaknad av status). Jag älskar vintern. En solig och kall vinterdag slår, i min mening, högre än en fin sommardag. Min gås är världens skönaste vinterjacka, vilket gör att jag gillar den mycket. Ingenting kan få mig att göra mig av med den. Som tur är så blir vintern i Lund aldrig kall nog för dunjackan att åka fram. Den sparas istället för besök hos släktingar i norrland, eller till den årliga skidresan.

  Angående Purple Label så har du såklart rätt. Det må vara hur larvigt som helst, det är ändå sant!

  SvaraRadera
 7. Winston, thanks! I really like to experiment with colours

  SvaraRadera