fredag 8 maj 2009

Lexingtons sommarkollektion

Jag skäms lite för att erkänna det, men när det kommer till inredning så är jag larvigt förtjust i "New England"-stilen. Bilderna nedan kommer från Lexingntons sommarkollektion. De grova slitna materialen, men i ljusa och fräscha färger, andas marint och närhet till havet. Men häri ligger också problemet. En liknande inredning, i ett hus eller lägenhet som inte ligger vid vatten, kan lätt kännas krystad. Då får man ta det lite piano, välja russinen ur kakan och inte gå "all in". Men nu är det så att jag har ynnesten att få tramsa runt i sommarhus vid havet, så jag fortsätter att nära mina famösa inredningsdrömmar.
För att fånga stilen så är den i särklass viktigaste detaljen de vitmålade väggarna av liggande råplan. Man skall få känslan av en lite småruffig fiskebod i Grebbestad. Golvet utgörs med fördel av grova plank, eller kanske av nåtad teak för att få känslan av ett båtdäck.
Föremål med marin känsla är självklara. Det kan vara mässingsventiler, dynor och tågvirke från båtar. Eller varför inte drivved, gamla fiskegarn och snäckskal.

2 kommentarer:

 1. måste hålla med om att new england är en trevlig inredningsstil men det krävs rätt miljö, en nyproducerad etta i stan känns lite fel lixom
  Mvh
  Jimmy
  Fashionbycsn.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Gillar också marin teman. Och det är som du säger att i fel miljö kan det bli lite fel men har man inte chansen till en strand villa eller i liknade miljö så får man ju ta vad man har ändå stilen är ju najs ändå!

  SvaraRadera