måndag 25 maj 2009

Matjessill

Som vanligt var jag på landet i helgen. Och när man är på landet så äter man matjes. Punkt! Men det är viktigt med de rätta tillbehören. Färskpotatis, gräddfil och gräslök sväljs ned med en iskall Pripps Blå och ett litet litet - verkligt pyttelitet - järn. Om nöden anbefaller så KAN man byta gräslöken mot knipplök eller rödlök, men aldrig mot gul lök. HÖR NI DET? Servera ALDRIG gul lök till matjes!

Pffft, gul lök till matjes. Befängda tanke! Jag trodde att ni hade större vett än så.

6 kommentarer:

  1. åh sill och potatis fy fan va underbart!
    blir alldeles lycklig när jag tänker på det.
    //Jimmy

    SvaraRadera
  2. Bra Jimmy, vi är på samma våglängd.

    SvaraRadera
  3. Självklart inte gul lök. Röd lök är inte heller godkänt.
    Har man inte lyckats få tag på gräslök så har förberedelserna varit bristfälliga.
    Då äter man troligtvis inte heller matjes utan grillad korv.

    SvaraRadera
  4. Ha ha Carl, du är obeveklig! Du har självklart rätt. Om man tarvar matjes så får man fan se till att redan ha förberett en tuva gräslök i grönsakslandet eller i balkonglådan. BASTA!

    Men klanka inte ner på den stackars korven. En ungersk kabanoss på grillen är som Guds gåva till människan.

    SvaraRadera
  5. Gul lök används till att koka soppor och fonder på!

    SvaraRadera
  6. Tony: Jag hör dig, och kan inte annat än att hålla med dig. På hösten när löken är sådär härligt billig, så blir det både en och annan karott med löksoppa. Man blir ju dessutom oerhört populär hos damerna när ens naturliga myskdoft ackompanjeras av toner av buljong och kokt lök. Då får man verkligen värja sig från alla påflugna ekonomistudentskor.

    SvaraRadera