fredag 26 juni 2009

Alexander Bard är en sanningsägare! Eller?

Nyhetsmorgon på TV4. Programledarna ringer upp Alexander Bard för att få en kommentar om Michael Jacksons död. Bard spiller inte en sekund, utan börjar orera om att Jackson var en ganska obetydlig artist. En perifer figur i musikhistorien. Det dras paralleller till Anna Nicole Smith. Slutsatsen är att Michael Jackson var en mediaprodukt. Mycket lite talang, men en monumental marknadsföringsframgång.

Är det bara jag som finner Alexanders framtoning vara komisk? Han är trotsig som en hel drös med pubertala tonåringar. Alexander äger ensamrätt till sanningen och är inte sen att predika den för omvärlden. Den mannen tänker bara viktiga tankar och tar bara stora ord i sin mun. Alexander är sannerligen en frisk fläkt i sveriges likriktade och snälla medibrus.

Men jag kan inte låta bli att tänka: Skulle inte herr Bards åsikter få lite mer stuns och trovärdighet om han själv hade någon slags täckning för dem i sin egna karriär? Bara en tanke.

8 kommentarer:

 1. Alexander Bard och jag har mycket gemensamt, till det inre inte det yttre. Jag är mycket snyggare än honom men vi har båda insett ett och annat.

  Däremot anser jag att Michael Jacksons betydelse inte bör förringas bara för att han var en mediaprodukt, ett "freak" som sålde på sin freakighet. Han är historiens största mediaprodukt, ett monument över populärkultur som inte kommer överträffas på hundra år. Så ja, han var stor, men så mycket talang hade han faktiskt inte.

  Alexander Bard har inte heller överdriven talang för det han gör, men intelligent och insiktsfull det är han.

  SvaraRadera
 2. Tack för att du tar dig tid och skriver läsvärda och reflekterande kommentarer. Det gillas!

  SvaraRadera
 3. michael jackson ingen talang? skulle vilja se någon av ovanstående (inkl bard) ta samma steg eller toner som honom. men i ett kulturlöst land bor okulturella människor som hyllar schlager och dansband.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker ditt utseende och intellekt är "ganska gulligt och naivt."
  Som en tvåårings teckningar med fingerfärg.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Razta, jag tror åtminstone inte att du skulle vilja se mig ta något danssteg. Det skulle nog inte vara någon vacker syn.

  Anonym, touché. Jag var väl inte mer än värd en dylik replik. Är vi vänner nu?

  Soleiyu, det där var väl onödigt skrivet? Eller åtminstone inte helt nödvändigt. Jag läser mycket hellre dina djuplodande fashionanalyser.

  SvaraRadera
 7. Soleiya, jag såg din kommentar och kan hålla med dig till viss del. Men den var så oerhört ARG, att jag valde att inte publicera den. Inget illa ment.

  SvaraRadera
 8. Om man vill se och höra vad Alexander Bard har att säga om Michael Jackson så fick han faktiskt tala till punkt i studion i Nyhetsmorgon den 7 juli, rekommenderas! Det är en mycket nyanserad bild som kommer fram...

  SvaraRadera