torsdag 4 juni 2009

Dricksvattnet i Lund

Jag har tidigare skrivit om det illasmakande dricksvattnet i Lund. Sedan dess har dock vattnet smakat mycket bättre (OBS! Bättre, inte bra). Det beror tydligen på att man varit tvungen att byta vattenreservoar, pga. något slags arbete på den ordinarie.

Nu har det dock hänt saker igen. Idag smakar vattnet illa av järn och unken källare. Ni vet, den där svaga mögellukten som kläder får om de får ligga i en småruggig källare ett tag. SÅ. SMAKAR. VÅRAT. DRICKSVATTEN.

Lundensarna är sannerligen ett prövat folk!

7 kommentarer:

 1. så är det när man bor i en smygdansk stad ;)
  //Jimmy
  fashionbycsn.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Det värsta med det lundensiska vattnet enligt mig är hårdheten. Maken till kalkhaltigt vatten får man leta efter!

  SvaraRadera
 3. Jimmy: Det lustiga är att Lunds vatten är det i särklass värsta jag har smakat i Sverige. I Helsingborg t.ex. är det mycket godare. I Malmö likaså.

  Jonas: Ja, vattnet är riktigt hårt. Blir ganska tydligt när man diskar. Stans akvariebutiker lär inte sälja så mycket kalksubstrat och pH-höjare.

  SvaraRadera
 4. Grundar du detta på många olika test på olika ställen vid olika tidpunkter eller endast hemma hos dig?

  Jag tycker inte det smakar dåligt men jag är ju trotts allt uppvuxen med det.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Nej, jag har inte gjort någon undersökning. Jag baserar det bara på mina egna erfarenheter här hemifrån, och från kompisar i Lund. Ta mina kraftuttryck med en nypa salt, men faktum är att i min smak så är lundavattnet inte särskilt gott. Det har en tråkig bismak (men är självklart inte odrickbart). Om man är uppvuxen med det så tänker man nog inte på det. Jag kommer från Stockholm och där råkar ju vattnet vara mycket bra, beroende av att alla förbannade rullstensåsar och sand-/grusjordar filtrerar vattnet effektivt. Det är ju inget konstigt att den bördiga och fina myllan i skåne inte är lika optimal för ändamålet.

  SvaraRadera
 6. Faktum är att vattnet i Lund är mjukt. Kolla själv upp det.

  SvaraRadera
 7. Anonym, ja jag märkte det. Mitt bristfälliga diskresultat visade sig bero på ett alldeles värdelöst diskmedel. Ordningen återställd på den punkten.

  Däremot vidhåller jag att vattnet inte är någon höjdare.

  SvaraRadera