tisdag 21 juli 2009

16thCollection.com

Förra veckan köpte jag dessa skor på 16thollection.com. Jag vet att det förts diskussioner kring eventuellt tvivelaktig kvalitet på andra håll, och därför passar jag på att ge mina synpunkter. Betänk att jag inte har något som helst samröre med butiken i fråga.
Jag la beställningen förra måndagen och skorna anlände dagen därpå. Leveransen var alltså snabbast möjliga. Trots viss tvekan (det är ju trots allt ett nystartat, och för mig okänt, företag) så betalade jag med kontokort. För den osäkra finns dock alternativen att antingen betala mot postförskott eller faktura. Fraktavgiften är 49kr, vilket får anses vara ett lågt påslag.

Innan jag la beställningen skickade jag ett mail för att fråga kring storleken på skorna. Svaret kom snabbt och var både sakligt och trevligt. Webshopen använder sig självklart av den lagstadgade ångerrätt som gäller vid distansköp. Det betyder t.ex. att om man skulle behöva byta till en annan storlek, eller om man vill lämna tillbaka varan av någon annan anledning, så har man den möjligheten upp till fjorton dagar efter att man erhållit varan. Servicen får alltså anses vara utmärkt.

När det gäller kvaliteten på själva skorna så har jag faktiskt inte heller något att klaga på. Det är självklart inga Car Shoes eller Tod's när det kommer till material och hantverk. MEN, priset är inte heller tre tusen utan sex hundra. Av naturliga skäl har jag inte haft möjlighet att hårdtesta skorna, men material och sömnad håller en, sett till priset, mycket hög klass. Utseendemässigt finns inget att anmärka på.

Jag kan inte svara för andra varor än just de skor som jag har köpt, men för de kan jag inte annat än rekommendera en beställning. Lycka till!

4 kommentarer:

 1. Så hur var då storleken, man vill ju självklart ha dom så nätta och åtsittande som möjligt, enligt min smak iallafall?

  SvaraRadera
 2. Jag brukar ligga mellan 41 och 42, oftast 41 1/2. Jag beställde storlek 41 och de satt mycket bra.

  SvaraRadera
 3. Kan bara hålla med dig!
  Jag la min beställning i lördags och kunde hämta ut mitt packet på tisdagen. Ringde även och pratade med dem på kundtjänsten och de är väldigt trevliga även där.
  Kan rekomenderas starkt!
  / Johan

  SvaraRadera
 4. Då är vi två alltså. Johan. Som sagt, jag kan inte svara för några av de andra varorna, men det känns bra att åtminstone försöka nyansera bilden av företaget. Jag antar att det är några unga entreprenörer som har startat webshopen, och sådant skall uppmuntras.

  SvaraRadera