onsdag 8 juli 2009

Aftonbladet har inte förstått poängen

Jag läser i Aftonbladet att de, så populära, spikmattorna inte har någon påvisad medicinsk effekt. Man intervjuar en professor i neurovetenskap, som givetvis är mycket kritisk. Han menar att mattorna är humbug, och att marknadsföringsmetoderna är tvivelaktiga.

Det enda jag kan tänka på är dock att den huvudsakliga poängen inte kommer fram. Att mattorna inte har någon effekt är självklar, det behöver vi inte älta mer. Men varför pratar ingen om att det utstrålar fullkomlig debilitet att lägga sin nakna lekamen på dessa förbannade påfund? Att köpa en spikmatta skvallrar dels om att man är en hypokondriker av stora mått, men också om att man saknar det lilla uns av förstånd som hade behövts för att avfärda tramset som humbug.

Så, för er som planerar ett inköp av en tidsenlig spikmatta, gör det för all del, men var beredda på att det utstrålar en alldeles fenomenal dumhet. Och ett ringa intellekt, mina vänner, är aldrig klädsamt.

6 kommentarer:

 1. va fan, jag som tänkte införskaffa mig en i veckan!

  SvaraRadera
 2. Neeeeeeej! Nej, nej, NEJ! Kommer inte på fråga.

  Man kan i och för sig kanske ha den till att picka pajdegen till en trevlig quiche?!

  SvaraRadera
 3. det som jag upplever roligast är att i indien (där vi i västvärlden tror att spikmattan har sitt fäste) målar dom upp spikmattan som ett amerikanskt påfund med smala, fräscha blondiner som ansikte utåt. på så sätt knullar dom oss i huvudet i en cirkel, hur kul som helst!

  SvaraRadera
 4. Isac, det är stor humor. Materialismens avskräde.

  SvaraRadera
 5. Jag är helt och håller med på ditt tänk. Att det skulle göra stora medicinska underverk känns ju ganska tveksamt.
  MEN, måste bara tillägga att jag spenderat lite tid på en matta själv (inte egen dock) och det är faktiskt rätt skönt. Plus att man somnar gott efteråt (tankens och viljans makt är stor).
  Inte värd summorna de tar för den, men ändå, rätt trevlig grej.

  SvaraRadera
 6. Johanna, ta mitt hätska tonfall med en nypa salt. Det är såklart upp till var och ens personliga smak att använda och därtill gilla/ogilla spikmattor (och andra ting). Det jag vänder mig emot är att marknadsföringen bygger på mattans påstådda förträfflighet när det gäller att bota medicinska krämpor (vilket är falskt). Att däremot använda den för att den helt enkelt är skön är ju en helt annan femma.

  SvaraRadera