onsdag 29 april 2009

Omega Seamaster 600m/2000ft "Ploprof"

Under 60-talet ökade tillgängligheten, och därmed intresset, för dykning med tuber. Den relativt nya tekniken var enkel och transportabel och gav samtidigt en helt ny rörlighet i vattnet. Detta uppskattades framförallt av professionella dykare, som fick helt nya möjligheter i sitt arbetsutövande. Men nya arbetsuppgifter gav också ett ökat behov av mer avancerad och slitstark utrustning. Omega Ploprof togs fram med dessa intressen i åtanke och kom att bli ett populärt verktyg. Ploprof är just en förkortning av det franska 'Plongeur professionnel',vilket direkt översatt betyder professionell dykare.
Omega Seamaster 600m/2000ft anses av många horologer vara något av en pièce de résistance bland dykarur. Välbevarade exemplar av denna 70-talsdykare är mycket eftertraktade och betingar därmed betydande summor vid försäljning. Ett dykarur som detta gör sig givetvis mycket bra på ett gummiband, men det vrålsnygga "flätade" stålbandet får ändå anses vara modellens signum.
För att stilla den värsta hungern hos världens klocknördar har Omega nyligen presenterat en nyutgåva, med i stort sett bibehållen estetik. Den nya modellen är dock vässad tekniskt. Boetten är numera god för dykdjup om 1200 m (4000 fot), och inuti sitter Omegas utomordentliga och därtill kronometercertifierade Co-axial-urverk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar