tisdag 26 maj 2009

Dagens ställ - Mormors bordsduk kom äntligen till användning

Linnebyxor, Ralph Lauren Purple Label. Loafers, Prada. Skärp, Hermès. Tröja, Lyle&Scott. Bardot-rutig skjorta, East West. Virkad slips, ärvd.

13 kommentarer:

 1. mycket stiligt, har en nästan exakt likadan slips som jag "snodde" ur min flickväns farsas garderob, mycket trevlig måste jag säga!

  /Jimmy
  fashionbycsn.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Ja, den gamla skolan visste hur en slipsten skulle dras.

  SvaraRadera
 3. Om det är en virkad slips som visas har även jag en likadan.
  Jag tycker att "dimplen" tar sig i än större uttryck då man kan dra åt den virkade slipsen lite mer än en sidenslips, vilket jag tycker skapar en snyggare knut :)

  Mycket trevliga outfits förövrigt
  Mvh

  Fredrik

  SvaraRadera
 4. Fredrik, tack för vänligheterna. Den virkade slipsen gör sig kanske inte strålande i alla sammanhang (den är ju inte så formell). Men det "luftiga" materialet får ett skönt fall, och snygg knut som du skriver.

  SvaraRadera
 5. Jo, precis, fallet, du tog ordet ur munnen på mig! En sidenslips kan tyvärr ibland se lite platt ut om man inte får till knuten.
  Fascinerande att en knut kan göra så mycket.

  Mvh

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Huruvida något är formellt eller ej är egentligen oviktigt i sammanhanget i och med att man, enligt mig, sällan hamnar i formella situationer med varken din outfit eller kostym. Virkad mörkblå slips passar snarare riktigt bra till mörk kostym i så gott som alla sammanhang. Sen är det mer en smaksak om man hellre vill ha en sidenslips.

  Vad gäller själva klädseln tycker jag du har lyckats riktigt bra.

  SvaraRadera
 8. AB: Jag hör dig, tänker om och tänker rätt. Formalitetsdiskussionen är såklart onödig, eftersom slips knappt ens är påbjudet i något "formellt" sammanhang. Min tanke var nog snarare att just den här slipsen är så in i vassen tjock och grovstickad, så den hade sett lite märklig ut tillsammans med en tunn "businesskostym". En virkad slips (kanske lite nättare) kan ju såklart vara väldigt snygg även till en dressad kostym.

  SvaraRadera
 9. Hehe jag ber om ursäkt, mitt fel, såg inte att slipsen var så grov som den var. Men i övrigt vidhåller jag att virkad slips funkar! :)

  SvaraRadera
 10. Svart kontra marinblått, nja... jag har svårt för det..

  SvaraRadera
 11. Svart och marinblått är som ler och långhalm.

  SvaraRadera
 12. Kan inte riktigt hålla med, men måste säga att jag uppskattat väldigt många andra av dina outfit's. Intressant att man inte sett dig i lund än...

  SvaraRadera
 13. Jag skojade bara. Det är mycket möjligt att det inte blev så lyckat. Det är en risk man får ta om man vill vara fashions förkämpe.

  SvaraRadera