tisdag 9 juni 2009

Dagens ställ - Ett synnerligen vågat prov på "mismatching"

Det här är inget man bör experimentera med på fastande mage.
Kavaj, H&M. Skjorta, Stenströms. Virkad slips, H&M. Flätat skärp, Saddler. Strumpor, Topeco. Loafers, Gucci. Jeans, Helmut Lang. Sidennäsduk, Matinique.

11 kommentarer:

 1. Är inte slipsknuten ute på lite väl djupt vatten i mittenbilden? Annars var den fint åtdragen på den andra.
  Jag brukar själv köra exakt samma kombination där upp, ljusblå skjorta, vinröd virkad slips och grå tweed. En mycket tacksam kombination.

  Fredrik, www.ourclothes.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Fredrik, du har rätt men jag orkade inte fota om. Knuten visar ett oförskämt dåligt omdöme på mittenbilden, men jag röt till på skarpen och då kröp den tillbaka.

  SvaraRadera
 3. Var skall vi börja? Precis som Fredrik gillar jag färgerna mycket. Det är rätt skönt att kunna dra fram en herringbone/tweed kavaj när temperaturen har börjat falla. dessutom är din mycket snygg.(har den patch på armbågarna?)
  Bälte och slips får höga betyg men crazy strumporna och tvätten på jeansen gillas icke.
  Dock ett visst bonuspoäng på att strumpornas alla färger matchas.

  SvaraRadera
 4. Carl, du kommer alltid med fina synpunkter. En lite tunnare "tweed"-kavaj är såklart mycket tacksam. Den passar till det mesta. Kavajen har inte armbågslappar (vilket iofs. hade varit mycket snyggt) och var med sin H&M-prislapp mycket prisvärd.

  Jag visste att jag skulle kunna reta någon med "clown"-strumporna. Ljus jeanstvätt är jag själv ganska förtjust i. Det kanske inte var optimalt i just det här sammanhanget, men annars så.

  SvaraRadera
 5. Sjysst outfit! Gillar verkligen materialet och passformen på kavajen.När köpte du den virkade slipsen, tror aldrig jag har sett en liknande hos H&M

  SvaraRadera
 6. The knit tie is especially nice, GF

  SvaraRadera
 7. Är det bra kvalitet på saddlerbältet eller är det vanlig saddlerkvalitet? Var köpte du det?

  SvaraRadera
 8. Frank&Rémy: Vielen dank! Jag kommer inte ihåg när jag köpte slipsen. Den är inte från senaste året/åren åtminstone, snarare anno dazumal.

  Barima: Yes, it is quite nice. Cheap as well, as it is from H&M.

  Anonym: Kvaliteten på skärpet är väl vad man kan förvänta sig. Lädret är helt ok, men sömnaden är inte tipp topp såklart. Jag antar att jag köpte det på någon av de vanliga dussinbutikerna (Brothers, MQ eller liknande). Det har några år på nacken.

  SvaraRadera
 9. Kan passa på att grattulera till skägget ;)

  SvaraRadera
 10. minus ett styck T..

  SvaraRadera
 11. Jag vet inte om de där stackars fjunen är något att gratulera.

  SvaraRadera